Aluminium puikozijnen

Duurzaam, sterk én onderhoudsarm

Aluminium kozijnen als alleskunner

De één wil in een romantische stijl vertoeven, de ander voelt zich thuis in een meer industriële inrichting. Als je tot de laatste groep behoort, dan is de keuze voor de uitstraling van je puikozijn snel gemaakt. Een pui met aluminium kozijnen! Slank, strak, robuust en perfect passend bij glas en beton. Met zo’n pui vergroot je de industriële looks van je winkel- of bedrijfspand.

Hoe aluminium staal wordt…

Zou staal eigenlijk niet beter passen? Zeker, als je een hele dikke beurs kunt trekken, is staal een optie. Het is namelijk veel prijziger dan aluminium. Wil je per se de aanblik van echt staal in je puikozijn? Ook dat kan met aluminium kozijnen. Met speciale coatings wordt de steel look zo dicht benaderd, dat je het verschil niet meer kunt zien.

Je betaalt voor veel voordelen

Om maar meteen met het grootste nadeel te beginnen: de aanschaf van een puikozijn van aluminium is duurder dan de andere vaak overwogen opties: hout of kunststof. Daarom worden deze twee vaker gekozen. Verder regent het voordelen als je voor aluminium kozijnen kiest, zeker als je over een schuifpui nadenkt. Enkele echte plussen zijn:

  • kleurvastheid
  • grote krasbestendigheid
  • goede materiaalsterkte
  • zo goed als onderhoudsvrij
  • gaat heel lang mee

Geheel onderhoudsvrij is een pui met aluminium kozijnen natuurlijk niet. Zo nu en dan moeten de schroeven van de kozijnen en pui worden nagelopen en aangedraaid en bewegende delen gesmeerd. Dat is echter minimaal onderhoud. Dat geldt ook voor het schoonmaken van deze pui. Stof en vuil krijgen moeilijk vat op dit glanzende materiaal.

Goede isolatie en gewapend tegen inbraak

Qua isolatie zit aluminium in de middenmoot, beter dan hout en ietsje slechter dan kunststof. Het grootste te isoleren oppervlak is echter niet het raamwerk van je kozijnen, maar de panelen die vaak uit glas bestaan. Door voor HR+++ glas te kiezen, isoleer je je pui uitstekend. Zorg je dan ook nog voor inbraakwerend glas, dan geef je onverlaten veel minder kans binnen te dringen. Sowieso vinden dieven het veel lastiger om aluminium te forceren dan bijvoorbeeld hout.

Een stevige en elegante oplossing

Aluminium kozijnen, dus. Zelfs als je de duurzaamheidsgedachte ondersteunt en geen roofbouw wilt plegen op de natuur. Bedenk dat dit materiaal al meer dan een eeuw wordt geproduceerd en dat driekwart daarvan gerecycled is! Je belast het milieu dus niet als je aluminium kozijnen voor je pui wilt. Belast ook je portemonnee niet en begin met het aanvragen van offertes. De ene aanbieder kan met de prijs van materiaal schuiven, de ander heeft weer een gunstiger uurtarief. Laat je puikozijn door hen uitrekenen zodat je meteen ziet bij wie je het beste af bent!

aluminium kozijn

Puikozijn helpt je van begin tot eind met je kozijnwerk. Wij geven advies bij de aanschaf, leveren je kozijnen in iedere gewenste kleur en zorgen voor een zorgvuldige montage. Zo heb je er geen omkijken naar. Daarnaast kun je ook terecht bij een van onze vakmannen bij jou in de buurt voor vervangen, herstel of onderhoud van kozijnen.

Puikozijn heeft landelijk naam gemaakt als een echte kozijnenspecialist. Wij werken samen met een landelijk netwerk van gespecialiseerde vakmannen. Dat betekent dat je vakwerk krijgt van gecertificeerde professionals, terwijl je kunt terugvallen op goede garantievoorwaarden. Je bent er tevens van verzekerd dat je een eerlijke prijs betaalt.

Neem contact met ons op voor vragen en meer informatie, of geef je wensen meteen aan ons door. Het invullen van het formulier is zo gepiept. Daarna krijg je met één druk op de knop meerdere offertes van onze vakmannen bij jou uit de regio. Je kunt hen rustig met elkaar vergelijken, zodat je verzekerd bent van de beste kwaliteit voor de scherpste prijs.