Houten puikozijnen

Voor een warme uitstraling en ultieme isolatie

Overweeg houten kozijnen

Je denkt er over na om je winkel- of bedrijfspand met zo’n prachtige pui te verrijken. Dat gaat er van buiten dan tiptop uitzien maar heeft ook behoorlijk effect op je interieur! Tegenwoordig zijn landelijke en romantische stijlen in de mode. En juist daar dragen houten kozijnen aan bij. De genoeglijke uitstraling van hout is onbetwistbaar.

Stoer en romantisch materiaal

Kunststof mag dan aan kop gaan in de wereld van het kozijn, hout blijft in de top drie. Hout is dan ook een klassieker want dit materiaal werd al toegepast toen nog niemand ooit gehoord had van aluminium en kunststof. Niet alle hout is trouwens gelijk. Houten kozijnen zijn van zachthout of van hardhout. Voor elke naar buiten gerichte pui is hardhout sterk aan te raden, bijvoorbeeld de houtsoort meranti. Toegegeven, hardhout is duurder dan vuren of grenen maar hoeft lang zo vaak niet te worden vervangen. De levensduur van hardhout strekt zich gemakkelijk over een kwart eeuw uit.

Hout moet je bijhouden maar het beloont je ook

Het meest in het oog springende voordeel van houten kozijnen is de fraaie en warme uitstraling. Ze zeggen wel eens hout leeft en dat zie je ook meteen terug in een pui met klassieke, houten kozijnen. Hardhout heeft vaak een mooie tekening. De fervente klager zal tegenwerpen dat hout wel heel veel onderhoud nodig heeft. Tegenwoordig valt dat ontzettend mee. De eindafhandeling van houten kozijnen zorgt ervoor dat het jaarlijkse onderhoud een eitje is. De voordelen op een rijtje:

  • fraaie, klassieke uitstraling
  • schilderwerk mogelijk, diverse kleuren en nuances
  • goed en snel te herstellen en te repareren
  • blijft heel lang goed bij terugkerend onderhoud

Kou en dieven buiten de deur houden

Hout is zelf niet het beste materiaal als je in isolatietermen denkt. Alleen… bekijk nu eens een puikozijn. Juist, het raamwerk is dan wel van hout, maar heel veel oppervlak van een puikozijn bestaat uit glas. En juist met glas kun je heel behoorlijk isoleren. Bijvoorbeeld door HR+++ in je raamwerken te plaatsen! En hoe zit het met dieven? Is hout dan wel de beste keuze? Feitelijk maakt het niet zoveel uit, je moet alleen wel houtrot of beschadigingen voorkomen. Inbraakpreventie is eerder kiezen voor goed deur- en raambeslag dan kiezen voor houten, aluminium of kunststof kozijnen.

Slim binnen je budget blijven

Heeft een puikozijn van houten kozijnen je aandacht? Of je nu belangstelling hebt voor een buitenpui of een binnenpui (bijvoorbeeld een afscheiding tussen een gang en een binnenruimte), offertes aanvragen is de beste, eerste stap. Want als je een flink deel van je gevel als pui gaat uitvoeren, kom je wel voor kosten te staan. Met offertes kun je vaak flink besparen op de materiaal- en uitvoeringskosten van je nieuwe houten kozijnen!

Puikozijn helpt je van begin tot eind met je kozijnwerk. Wij geven advies bij de aanschaf, leveren je kozijnen in iedere gewenste kleur en zorgen voor een zorgvuldige montage. Zo heb je er geen omkijken naar. Daarnaast kun je ook terecht bij een van onze vakmannen bij jou in de buurt voor vervangen, herstel of onderhoud van kozijnen.

Puikozijn heeft landelijk naam gemaakt als een echte kozijnenspecialist. Wij werken samen met een landelijk netwerk van gespecialiseerde vakmannen. Dat betekent dat je vakwerk krijgt van gecertificeerde professionals, terwijl je kunt terugvallen op goede garantievoorwaarden. Je bent er tevens van verzekerd dat je een eerlijke prijs betaalt.

Neem contact met ons op voor vragen en meer informatie, of geef je wensen meteen aan ons door. Het invullen van het formulier is zo gepiept. Daarna krijg je met één druk op de knop meerdere offertes van onze vakmannen bij jou uit de regio. Je kunt hen rustig met elkaar vergelijken, zodat je verzekerd bent van de beste kwaliteit voor de scherpste prijs.