Kunststof puikozijnen

Onderhoudsarm, modern en duurzaam

Puikozijn van puik kunststof

Je hebt het idee opgevat om je winkel- of bedrijfspand met een pui te verrijken. Goed idee, want zo’n samengesteld kozijn met deuren en (glas)panelen kan een ruimte ‘openbreken’ en de straat ‘binnenlaten’. De kans is groot dat je kunststof kozijnen neemt en je bent dan niet de eerste. Kunststof wordt vaak gekozen boven hout of aluminium en daar zijn twee belangrijke redenen voor.

Prijskaartje en levensduur

Kunststof kozijnen zijn tien tot twintig procent goedkoper dan houten of aluminium kozijnen. Met ook nog eens als interessante extra dat kunststof zomaar een halve eeuw meekan. Eenmaal geplaatst, hoef je een pui van dit materiaal dus heel lang niet te vervangen. Deze twee absolute pre’s worden gevolgd door meer voordelen. Kunststof hoeft niet van tijd tot tijd te worden ‘bijgekwast’. Zo nu en dan de poetsdoek erover, dat is alles. Oliën, zouten, zuren, het Hollandse weer, deze kozijnen zijn bijna overal uitstekend tegen bestand. Vijf voordelen op rij:

  • lange levensduur (minimaal een halve eeuw)
  • brandvertragend materiaal
  • bijna aantastingvrij
  • zeer onderhoudsarm
  • prima isolatievermogen

Overigens is ook het vervangen van verrot houten kozijnwerk door kunststof kozijnen best slim. Zo isoleer je meteen goed en je hoeft na vijftien of twintig jaar niet nog eens de boel te vervangen.

Beter valt niet te isoleren

Vooral dat hoge isolerende vermogen spreekt natuurlijk een milieuvriendelijk woordje mee in je beslissing welk materiaal je pui moet krijgen. Kunststof isoleert twee keer zo goed als hout en ook beter als aluminium. Plaats je driedubbel isolatieglas, dan is je pui helemaal perfect geïsoleerd. Dit materiaal doet het ook goed bij calamiteiten zoals brand of inbraak. Kunststoffen kozijnen werken brandvertragend want het materiaal is zelfdovend en vat bovendien moeilijk vlam. De bewegende delen van deze kozijnen hebben heel vaak al inbraakvertragende sluitnokken ingebouwd. Natuurlijk met meerpuntsluiting!

Kunststof, vermomd als hout?

De keuze kan dus snel gemaakt zijn. Behalve als je eigenlijk toch hout wilt, om de zichtbare nerfstructuur, de mooie tekening van het hout. Ook hier is in kunststof een oplossing mogelijk. Want er komen steeds meer kozijnen met een houtlook die de structuur van echt hout sterk benaderen. Als dit je voorkeur heeft, vraag dan naar HVL-kozijnen. Enkele kenmerken van HVL:

  • kopieert houtstructuur heel goed
  • weinig onderhoud nodig
  • in diverse kleurstellingen
  • inbraakwerend
  • goede isolatie

Pui binnen budget, prima voor elkaar

Ga jij ook voor kunststof kozijnen? Specialisten genoeg in Nederland! Er zijn dan ook veel profieltypes in de handel en tal van manieren om de kozijnen in elkaar te zetten. Om de kosten in de hand te houden, kun je het best een aantal offertes aanvragen. Om even later van royaal daglicht te genieten achter je kunststof schuifpui. Met in gedachten dat de prijs is meegevallen!

kozijnen woning

Puikozijn helpt je van begin tot eind met je kozijnwerk. Wij geven advies bij de aanschaf, leveren je kozijnen in iedere gewenste kleur en zorgen voor een zorgvuldige montage. Zo heb je er geen omkijken naar. Daarnaast kun je ook terecht bij een van onze vakmannen bij jou in de buurt voor vervangen, herstel of onderhoud van kozijnen.

Puikozijn heeft landelijk naam gemaakt als een echte kozijnenspecialist. Wij werken samen met een landelijk netwerk van gespecialiseerde vakmannen. Dat betekent dat je vakwerk krijgt van gecertificeerde professionals, terwijl je kunt terugvallen op goede garantievoorwaarden. Je bent er tevens van verzekerd dat je een eerlijke prijs betaalt.

Neem contact met ons op voor vragen en meer informatie, of geef je wensen meteen aan ons door. Het invullen van het formulier is zo gepiept. Daarna krijg je met één druk op de knop meerdere offertes van onze vakmannen bij jou uit de regio. Je kunt hen rustig met elkaar vergelijken, zodat je verzekerd bent van de beste kwaliteit voor de scherpste prijs.